Curo Vastgoed

Uw partner op het gebied van vastgoed

Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

Blog

Onderstaand leest u alle blogartikelen met betrekking tot onze diensten. Een klein inzicht in de markt en praktische tips die direct toegepast kunnen worden.

Vanaf 2025 verplichting laadfaciliteit bij utiliteitsgebouwen 

Vanuit de herziene Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD III) volgt voor gebouweigenaren een verplichting tot het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de gebouwde omgeving. Dit is vastgelegd in het Bouwbesluit.  Concreet betekent dit het volgende. Vanaf 2025 moet bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken op hetzelfde terrein, het terrein zijn […]

Lees meer
Vastgoedpromotie door Curo Vastgoed

Wat betekent de energiebesparingsplicht voor uw vastgoed? Wij leggen het uit in dit blog en staan klaar om u persoonlijk verder te helpen.

Lees meer
Energiebesparingsplicht vanaf 2023

Wat betekent de energiebesparingsplicht voor uw vastgoed? Wij leggen het uit in dit blog en staan klaar om u persoonlijk verder te helpen.

Lees meer
VvE: Belangrijke stap inzake digitaal vergaderen

Er is op 7 juli een belangrijke stap gezet inzake digitaal vergaderen voor VvE's. U leest meer in dit blog.

Lees meer
Doorvalbeveiliging verplicht

Wijziging Besluit bouwwerken leefomgeving voor verplichte doorvalbeveiliging bij bestaande bouw en nieuwbouw. Curo Vastgoed legt het u uit in dit blog.

Lees meer
Ontwikkeling verplichtingen energielabels

Curo Vastgoed adviseert in ontwikkelingen aangaande energielabels, zowel aangaande BOG als aangaande particuliere wetgeving.

Lees meer
Nieuw ROZ-model voor verhuur winkelruimte

Na ruim tien jaar heeft de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) een nieuw model voor de verhuur van winkelruimte en andere bedrijfsruimte gepubliceerd.

Lees meer
Verhoging overdrachts-belasting bedrijfs- en beleggingspanden

Kan vastgoed toch renderen ondanks de verhoging van de overdrachtsbelasting? Curo Vastgoed kijkt naar de mogelijkheden.

Lees meer
Tegemoetkoming energieprijzen bij blokaansluiting

De Rijksoverheid heeft een indicatie afgegeven voor de tegemoetkoming energieprijzen voor huishoudens met blokaansluiting. Meer in dit blog.

Lees meer
erkend-leerbedrijf