Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

De vastgoedmanager

U het vastgoed? Wij de vastgoedmanager!

U heeft een vastgoedportefeuille? Wij hebben de vastgoedmanagers daarvoor! Hij, of zij, waakt over het rendement van uw vastgoedportefeuille. En dat betekent een breed pakket aan taken. Eigenlijk is een vastgoedmanager het bekende ‘schaap met de vijf poten’. Maar bij Curo Vastgoed noemen we ze Niek, Marco, Erwin, Pascal en Marthijn. Elk met alle kennis en ervaring in huis om de verantwoordelijkheid te nemen voor het vastgoed van onze opdrachtgevers.

De verantwoordelijkheden van een vastgoedmanager

Als vastgoedmanager ben je verantwoordelijk voor elk aspect van het vastgoedmanagement. Dat is de commerciële kant; dus de aan- en verkoop van vastgoed. Maar ook het technisch en financiële beheer zoals de zorg voor het vastgoedonderhoud en het debiteurenbeheer rondom de verhuur ervan. Verder houdt een vastgoedmanager zich bezig met alle organisatie die bij het vastgoedbeheer komt kijken en natuurlijk moet hij beschikken over relevante juridische kennis. Zodat je ook werkt conform alle geldende wet- en regelgeving, zowel voor de vastgoedeigenaar als voor de huurders en/of gebruikers van de objecten. Een breed pakket aan capaciteiten is een vereiste om het betreffende vastgoed optimaal te exploiteren.

Diverse dagen

Een dag van een vastgoedmanager is nooit hetzelfde. Ben je de ene keer bezig met de aankoop van een groot winkelpand voor een opdrachtgever, de dag erna monitor je de huurinkomsten en start je een incassotraject op als een huurder in gebreke blijft. Natuurlijk doet niet elke vastgoedmanager dit allemaal zelf. Bij Curo Vastgoed bijvoorbeeld worden de financiële administraties weer door een ander gedaan die daarin gespecialiseerd is.

Vastgoedonderhoud

De staat waarin het pand zich bevindt, is bepalend voor het rendement ervan. Daarom is het onderhoud aan vastgoed zo belangrijk. Als vastgoedmanager ben je ook hier verantwoordelijk voor. Je regelt dat herstelwerkzaamheden of reparaties bij storingen of calamiteiten snel en goed worden uitgevoerd. Maar ook kijk je naar het onderhoud op de lange termijn. Daarvoor ontwikkel je een MJOP per pand; een meerjarenonderhoudsplan. Het grote onderhoud wordt daarin voor een lange termijn ingepland. Dat is belangrijk om het vastgoed in goede staat te krijgen en te houden en het geeft inzicht in de te verwachten kosten voor een lange periode.

Regelen van de verhuur

Een groot deel van de inkomsten uit vastgoed wordt via de verhuur gegenereerd. En de werkzaamheden om die verhuur mogelijk te maken, worden ook door de vastgoedmanager uitgevoerd. Van de marketing om huurders te vinden tot het opstellen van huurcontracten, het incasseren van de huren en het aanzeggen van huurverhogingen. Maar ook het regelen van de diensten die bij de verhuur aangeboden worden, zoals een conciërge, schoonmaak of receptiedienst. Met maatwerk wordt elk pand beheerd zodat het goed geregeld is voor de huurders en daarmee ook voor de eigenaar.

Curo? Commercieel vastgoed!

Ook al kan een vastgoedmanager zich natuurlijk met elk object bezighouden, bij Curo Vastgoed gaat het altijd om commercieel vastgoed. Zoals winkels of bedrijfspanden. Daarvoor werken we ook samen met externe specialisten, bedrijfsmakelaars en aannemers bijvoorbeeld. Een zorgvuldig geselecteerd netwerk dus, om aan vrijwel elke wens van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen.

De verschillende taken van een vastgoedmanager

Een vastgoedmanager heeft een breed takenpakket om uw vastgoed optimaal te beheren en houdt zich daarvoor onder meer bezig met:

  • Beleid bepalen t.a.v. het beheer per vastgoedobject
  • Risicoanalyses maken, beleid bijsturen en rendement bewaken
  • Informeren en adviseren van de vastgoedeigenaren
  • Onderhandelen bij de aan- of verkoop van het vastgoed
  • Regie over het onderhoud; MJOP opstellen, onderhoud plannen en toezicht houden
  • Contacten onderhouden met derden, zoals verhuur- en bedrijfsmakelaars
  • Huurovereenkomsten opstellen, verhuur regelen en huurderscontracten onderhouden
  • Offertes opvragen en externe services inkopen
  • Vastgoedmedewerkers aansturen

Onze vastgoedmanagers, ook voor uw vastgoed?

Met goed en slim vastgoedbeheer zorgen onze vastgoedmanagers ervoor dat u uw commerciële vastgoed optimaal kunt exploiteren. Wilt u eens met een van hen kennismaken? Dat kan, we ontmoeten u graag!
Button: Neem contact op met Curo Vastgoed!

Ook werken als vastgoedmanager?

Ambieer jij ook een functie als vastgoedmanager? Houd jij wel van een uitdaging en ben je thuis in de wereld van het commerciële vastgoed? Laat het ons weten! We leren je graag kennen.

Maatwerk onder een dak
Ervaren team en korte lijntjes
Actueel inzicht met online portaal
erkend-leerbedrijf