Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

VVE beheer uitbesteden? 4 redenen

Dat is om deze vier redenen heel verstandig

Woont u in een koopappartement? Dan heeft u naast de verantwoordelijkheid voor uw eigen woning, ook een verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van het gehele appartementencomplex. De Vereniging van Eigenaren regelt dit namens alle bewoners. Maar vaak ook door de bewoners. Toch is dat laatste niet nodig; u kunt het VvE-beheer ook uitbesteden aan een onafhankelijke VvE-specialist. En dat is om meerdere redenen ook echt aan te raden. Wij geven u hier vier belangrijke redenen om het beheer van de VvE uit te besteden.

1: VvE-beheer vereist specialistische know-how

Een goed functionerende VvE vereist specialistische know-how. U heeft kennis van zaken nodig over onder andere:

  • De financiële administratie
  • Juridische en bestuurlijke zaken
  • Meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s)
  • Onderhoud, klein en groot

Een VvE-beheerder houdt zich met al deze zaken bezig en vaak nog met meer. Soms is specifieke kennis al in de vereniging aanwezig, maar meestal niet. Door de VvE-taken uit te besteden, weet u zeker dat dit alles vakkundig geregeld wordt. Van de begeleiding, uitvoering en opvolging tot het vaststellen van de prioriteiten. Als bewoner levert u dat rust en vertrouwen op dat het goed geregeld wordt en dat de VvE gezond is en blijft.

Overigens is het niet nodig om alle VvE-taken uit te besteden. Een VvE-specialist kan ook een deel van uw taken overnemen terwijl u zelf die zaken regelt waarvoor bijvoorbeeld de kennis al in huis is. Dat scheelt u weer in de kosten voor de VvE. Stel dat u een financieel-administratief expert in de vereniging hebt maar niemand met veel bouwkundige kennis, dan regelt u de administratie zelf en besteedt u het technische beheer uit. Of neem eenmalige VvE-diensten af, zoals het laten opstellen van een MJOP (meerjarenonderhoudsplan). Daarmee laat u een goede basis leggen voor het technisch beheer om vervolgens zelf de uitvoering te regelen.

2: VvE-beheer kost veel tijd

Het VvE-beheer is niet in een paar uurtjes per maand gedaan. Van vragen beantwoorden en reparatieverzoeken opvolgen tot het maken van notulen, onderhoudsplannen opstellen en de onderhoudswerkzaamheden of betalingsachterstanden verwerken. Het kan zomaar een dagtaak zijn om de werkzaamheden van een VvE goed uit te voeren. Het spreekt voor zich dat het uitbesteden van dit VvE-beheer directe tijdswinst oplevert. Curo Vastgoed is zo’n VvE-beheerder die als partner van jullie vereniging goed en tijdig regelt wat gedaan moet worden. Met veel ervaring en expertise in huis regelen onze mensen voor VvE’s door heel het land hun VvE-beheer.

3: Een goede VvE-beheerder biedt de zekerheid van continuïteit

Een medebewoner die het VvE-beheer regelt, kan wegvallen. Omdat ze verhuizen of bijvoorbeeld ziek worden. De belangrijke taken van de vereniging liggen dan ineens stil, en dat levert problemen op. En de opvolging is vaak ook niet makkelijk geregeld; lang niet iedereen is enthousiast om zo’n actieve rol binnen de Vereniging van Eigenaren op te pakken. Terwijl het wel een noodzakelijke rol is. Wie een goede VvE-beheerder inschakelt, weet zich verzekerd van continuïteit. Wij doen dat al voor veel Verenigingen van Eigenaren, en kunnen dit ook voor uw VvE doen.

4: VvE-beheer uitbesteden = Besparen op exploitatiekosten!

Voor een gezonde, goed functionerende VvE is het belangrijk dat het gebouw goed onderhouden is en de financiële administratie gedegen opgezet is en secuur bijgehouden wordt. Het direct en deskundig afhandelen van de financiële en administratieve zaken, geeft goed inzicht in de financiële status van de vereniging. Problemen worden daarmee voorkomen en als het nodig is, kan direct bijgestuurd worden. Datzelfde geldt voor reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw. Acute problemen worden daarmee voorkomen en met een degelijk meerjarenonderhoudsplan wordt het grote en kleine onderhoud op tijd uitgevoerd waardoor het gebouw in een goede conditie blijft. Een professionele VvE-beheerder regelt al die zaken en voorkomt zo onvoorziene exploitatiekosten. Een slim VvE-beheer kan zelfs een besparing op die exploitatiekosten opleveren. Het uitbesteden van het VvE-beheer betaalt zichzelf op die manier vanzelf terug.

VvE-beheer uitbesteden? Vraag het aan Curo Vastgoed!

Het VvE-beheer uitbesteden kan bij Curo Vastgoed. Wij verzorgen dit beheer al voor veel VvE’s in heel Nederland en bespreken ook graag met u de mogelijkheden. Neem gerust contact op, we helpen ook graag jullie VvE verder.

Maatwerk onder een dak
Ervaren team en korte lijntjes
Actueel inzicht met online portaal
erkend-leerbedrijf