Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

Commerciële successen kantorenportefeuille midden- en oost Nederland

AMSTERDAM - Nu 2023 alweer ruim een maand onderweg is, blikken we graag terug op de commerciële successen van 2022.

Voor een van onze opdrachtgevers; HSA, voert Curo Vastgoed het Assetmanagement voor de kantorenportefeuille gelegen in midden en oost Nederland, waarin onder andere 5 kantoorobjecten zijn opgenomen.

Deze objecten liggen in Zwolle, Arnhem en Amersfoort.

Het object in Zwolle, gelegen aan de Hanzeallee en op Hanzeland beter bekend als ‘Het Spoorhuis’, ondergaat momenteel een renovatie en upgrade van de entrees. Het pand bestaat uit een laagbouw en hoogbouw en kent naast de centrale hoofdentree ook nog twee entrees aan de achterzijde van het pand, ter hoogte van de parkeerplaats. Het object heeft een goede positie ten opzichte van de snelweg en ligt tevens dicht bij centraal station Zwolle, wat het pand voor nieuwe huurder Fudura een mooie nieuwe werkplek maakte.

De langjarige huurovereenkomst met Fudura voor ruim 1.000 m2 is in 2022 reeds ondertekend. Met de komst van Fudura en de stabiele huurders die reeds meerdere jaren in het pand huren, is er nog maar minimale beschikbaarheid in het pand. Enkel in de hoogbouw van het object zijn nog twee vloeren van beiden ca. 360 m2 beschikbaar, op de 5e verdieping en op de bovenste, 7e verdieping. Hiermee is 88% van het pand verhuurt. Door deze nieuwe huurders en de gerealiseerde verlengingen is de walt (Weighted Average Lease Term) weer met grote stappen toegenomen.

In Amersfoort betreft de portefeuille een cluster van 3 objecten, gelegen op bedrijvenparken De Hoef en Calveen. Zowel met bestaande huurders als met nieuwe huurders zijn in 2022 langjarige huurovereenkomst en -verlengingen afgesloten.

De meest recente huurovereenkomst is gesloten aangaande het pand aan de Astronaut en betreft de verhuur van ca. 550 m2 aan nieuwe huurder Golden Value.

In dit object zijn gedurende 2022 meerdere huurders ingetrokken, alsmede huurovereenkomst met bestaande huurders verlengd en uitgebreid aangaande het aantal gehuurde m2. Deze activiteiten hebben de de totale bezettingsgraad met maar liefst 27% doen stijgen tot 86%.

In het pand genaamd Arnhem Building, gelegen aan de Oude Oeverstraat in het centrum van Arnhem, zijn in 2022 huurders NLtraining, Sagènn Educatie en Zypp Advocaten ingehuisd. Verdeeld over de 2e, 5e en 8e verdieping is er in totaal aanvullend bijna 1.200 m2 verhuurd, wat de leegstand in het pand met 17% heeft doen afnemen. Er zijn in dit pand nog diverse metrages op de verschillende verdiepingen beschikbaar, van ca. 170 m2 tot 609 m2.

Deze goede lijn zetten we in 2023 uiteraard voortvarend door, waarbij de eerste successen alweer behaald zijn.

Houd onze website in de gaten voor meer assetmanagement nieuws.

Maatwerk onder een dak
Ervaren team en korte lijntjes
Actueel inzicht met online portaal
erkend-leerbedrijf