Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

Vastgoedmanagement voor optimaal rendement

Optimaal beheren en maximaal renderen van uw vastgoed

Met vastgoedmanagement wordt uw vastgoed voor u beheerd door een vastgoedmanager. En dat is ideaal voor onder meer vastgoedbeleggers en andere vastgoedeigenaren. Want het scheelt u niet alleen veel tijd, het kan u ook het maximale rendement van uw vastgoed opleveren doordat uw vastgoed technisch in orde is, uw huurders tevreden en u altijd inzicht heeft in uw financiële situatie. Vastgoedmanagement dus, voor een optimaal beheer van uw vastgoed.

De vormen van vastgoedbeheer

Vastgoedmanagement, ofwel vastgoedbeheer, bestaat uit verschillende vormen: financieel, administratief, commercieel en technisch beheer. U kunt voor alle vormen kiezen, dan wordt het vastgoed geheel voor u beheerd en heeft u er geen omkijken meer naar. Of u kiest alleen voor die variant waar u ondersteuning bij kunt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat u daar geen kennis van heeft of geen mensen in uw organisatie die het voor u kunnen regelen.

Waarom kiezen voor vastgoedbeheer?

Natuurlijk kunt u het vastgoedbeheer helemaal zelf regelen. Als u voldoende mensen met capaciteit en kennis in uw organisatie voor heeft. Toch kiezen veel vastgoedbeleggers en – eigenaren ervoor om het uit te besteden. Zoals aan de ervaren vastgoedspecialisten van Curo Vastgoed. En dat doen ze om de volgende redenen:

1. Geen of onvoldoende relevante kennis in huis

Goed vastgoedbeheer vereist onder meer goede en actuele kennis van de geldende wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld om een contract op te stellen. Een vastgoedbeheerder is bekend met al deze regels en zal u hierin geheel ontzorgen.

2. Geen of onvoldoende tijd voor al het vastgoedbeheer

Zeker als u meerdere panden heeft, kost goed vastgoedbeheer veel tijd. Tijd die bij veel vastgoedbeleggers en –eigenaren ontbreekt. Door het vastgoedbeheer uit te besteden weet u zeker dat het goed geregeld wordt zonder dat het u al die tijd kost.

3. Waarborgen continuïteit

Als vastgoed iets vereist, is het continuïteit. Huurders bijvoorbeeld, verwachten dat ze altijd bij iemand terecht kunnen. Zeker bij spoedeisende zaken zoals calamiteiten. Een vastgoedbeheerder regelt dat zodat er altijd een beschikbare contactpersoon is, ook in weekenden of vakanties.

Maximaal rendement met vastgoed

Het maximale rendement uit uw vastgoed halen? Dan is compleet en goed vastgoedmanagement essentieel. Op elk vlak wordt alles dan goed voor u geregeld; het werven en behouden van uw huurders via assetmanagement. Maar ook het verzorgen van de administratieve en technische zaken via propertymanagement. En natuurlijk projectmanagement om uw vastgoed zo optimaal mogelijk te exploiteren. Afhankelijk van het type object, kan consultancy en VvE-beheer ook nodig zijn. Met een juiste mix van diensten in vastgoedmanagement, wordt uw pand optimaal beheerd en realiseert u de gestelde doelen.

Commercieel vastgoedbeheer

De verhuur van het vastgoed is essentieel in het vastgoedbeheer. Wij regelen dat voor onze opdrachtgevers met assetmanagement: commercieel vastgoedbeheer. Hierbij nemen wij het vinden en behouden van huurders voor onze rekening en bent u verzekerd van een constante stroom aan inkomsten. Met commercieel vastgoedbeheer wordt ervoor gezorgd dat een pand of object zo kort mogelijk leeg staat. Daarvoor worden onder meer de volgende activiteiten uitgevoerd:

 • Marketing t.b.v. het vastgoed
 • Screenen van huurders
 • Contractonderhandelingen

Financieel en administratief vastgoedbeheer

Net zo belangrijk voor een rendabel vastgoedbeheer is een goedlopende financiële organisatie. Met propertymanagement regelen wij dat voor onze klanten; alle administratieve zaken die nodig zijn om het vastgoed te managen. Van het opstellen en innen van de huurfacturen en het bewaken van huurachterstanden tot en met het doorvoeren van huurverhogingen. Wij regelen alle financiële vastgoedbeheertaken voor uw object:

 • Innen van de huren
 • Periodieke administratieve huurafrekening
 • Bewaking van betalingen en huurachterstanden
 • Gehele incassotraject, zelfs eventuele inschakeling van de gerechtsdeurwaarder
 • Indien toestemming van verhuurder: verrichten van betalingen
 • Verzorgen van huurverhogingen inclusief schriftelijke kennisgeving
 • Administreren en doorbelasten van gemeentelijke belastingen

Technisch vastgoedbeheer

Technisch vastgoedbeheer valt ook onder propertymanagement en behelst het onderhoud van het object. Dat gaat van een lekkende kraan tot en met servicecontracten met toeleveranciers bij grote complexen. Brandveiligheid, onderhoud, facilitymanagement en energiemanagement zijn enkele zaken die onder het technische beheer vallen. Conform de geldende wet- en regelgeving zorgen wij ervoor dat dit allemaal geregeld wordt. Dit doen wij via onder andere:

 • Een aanspreekpunt voor alle onderhouds- en herstelwerkzaamheden, klachten en storingen
 • Verrichten van (periodieke) inspecties en het opstellen van inspectierapporten (maatwerk)
 • Offerteaanvragen, opdrachtverstrekking en controle op uitvoering onderhoud
 • Servicecontracten vergelijken, afsluiten en onderhouden met toeleveranciers (gas, licht, water, etc.)

Waardevast met hands-on technisch beheer

Het technische vastgoedbeheer is doorgaans meer ‘hands on’ dan het administratieve en financiële beheer. Op elk moment kunnen immers storingen of andere situaties opspelen die snel opgepakt moeten worden. Een goede uitvoering hiervan is belangrijk voor onder meer de staat en daarmee de waarde van het vastgoedobject. Maar ook voor de tevredenheid van bijvoorbeeld de huurders waardoor er minder verloop zal zijn. Om dit goed uit te voeren, verzorgen we tal van werkzaamheden zoals:

 • Klein-technisch onderhoud zoals het verhelpen van storingen
 • Inspecties van het vastgoed
 • Schoonhouden van het vastgoed
 • Onderhoudsbeleid opstellen

Duurzaam vastgoedbeheer

Bij Curo Vastgoed is het duurzaam beheren van uw vastgoedportefeuille de standaard. Hiervoor bespreken we met u welke duurzaamheidsaspecten u belangrijk vindt en hanteren dat als uitgangspunt in het vastgoedbeheer. Dit kan onder meer het doorvoeren van energetische maatregelen zijn of bijvoorbeeld het plaatsen van zonnecollectoren. Door duurzaam vastgoedbeheer slim in te zetten, draagt het bij aan het maximale rendement van uw objecten.

Wat is uw doel met uw vastgoed?

Heeft u vastgoed en wilt u dat transformeren naar woningen? Heeft u een andere bestemming voor uw vastgoed? Of weet u nog niet precies wat uw doel is met het vastgoed dat u bezit? Laten we dan ook eens kennismaken. We bespreken graag alle mogelijkheden met u zodat u weloverwogen een nieuw doel voor uw vastgoed kunt kiezen.

Optimaal beheren, maximaal renderen

Bij Curo Vastgoed zetten onze ervaren vastgoedspecialisten zich elke dag weer in om het vastgoed optimaal te beheren en maximaal te laten renderen. Efficiënt vastgoedbeheer dus, waarmee wij ervoor zorgen dat uw vastgoed technisch in orde is, uw huurders tevreden zijn en u altijd inzicht heeft in uw actuele financiële status. Met vastgoedbeheer van Curo Vastgoed kunt u rekenen op:

 • Gebouwenonderhoud tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Een vast contactpersoon
 • 24/7 storingsdienst voor uw huurders

Kies ook voor vastgoedbeheer van Curo Vastgoed

Wilt u ook meer met uw vastgoed zonder dat het u meer tijd kost? Schakel dan de vastgoedspecialisten van Curo Vastgoed in. Voor ons is vastgoedbeheer dagelijks werk en we zetten onze kennis en expertise ook graag voor u in.

Maatwerk onder een dak
Ervaren team en korte lijntjes
Actueel inzicht met online portaal
erkend-leerbedrijf