Maatwerk onder één dak
Ervaren team & korte lijntjes
Actueel inzicht met een online portaal

Ontwikkeling verplichtingen energielabels

Energielabel kantoorpanden

Per afgelopen januari 2023 moeten alle kantoorpanden voldoen aan de eis van minimaal een energielabel C.

Per 2030 moeten alle kantoorpanden zelfs minimaal een energielabel A hebben. Hoe hoger het energielabel, hoe duurzamer het kantoorpand is. Dit is een voordeel voor alle partijen, zowel voor eigenaar als huurder. Een duurzamer pand betekent lagere kosten en daarmee een commercieel aantrekkelijker (beleggings-) object, ook voor de langere termijn. Curo Vastgoed adviseert haar opdrachtgevers dan ook om waar mogelijk vooruit te lopen op de regelgeving en te streven naar een zo hoog mogelijk energielabel.

Particuliere wetgeving

Aangaande woningen verandert de wetgeving vanaf 2030 ook. E, F en G energielabels zijn dan niet meer toegestaan. Het energielabel moet minimaal D zijn.

De overheid is tevens voornemens nieuwe maatregelen ter ondersteuning van deze wetgeving door te voeren. Zo is één van de voornemens om per 2026 het plaatsen van een nieuwe CV-ketels niet meer toe te staan en zijn er diverse subsidieregelingen voor woningeigenaren in het leven geroepen.

Oplossingen voor uw object

Aangaande de objecten in haar portefeuille denkt Curo Vastgoed proactief mee met haar opdrachtgevers. Moeten de installaties bijvoorbeeld worden vervangen? Laten we dan meteen de gasloze- of hybride oplossing onderzoeken. Is het dak aan onderhoud toe? Dan bekijken we direct of extra isolatiemaatregelen aan de orde zijn.  

De technisch projectmanagers van Curo Vastgoed adviseren op maat en altijd op basis van actuele én toekomstige wet- en regelgeving.

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzondering. Monumentale panden of panden die op de nominatie voor sloop of transformatie zijn, kunnen buiten de nieuwe regelgeving vallen. Ook inzake deze uitzonderingen en de mogelijkheden hierin kunnen de experts van Curo Vastgoed adviseren.

Focus op de mogelijkheden, met Curo Vastgoed!

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, aangaande energielabel? Laten we dat dan in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden voor jullie vastgoed bespreken. Wij zitten voor u klaar!

Maatwerk onder een dak
Ervaren team en korte lijntjes
Actueel inzicht met online portaal
erkend-leerbedrijf